Geamuri

Milgard Windows – All the choices you want, unbeatable quality and warranty.

Prompt Service Clima va ofera posibilitatea de a alege modul in care va fi proiectat geamul dumneavoastra. Exista 8 tipuri de sticla termopan din care puteti alege(pentru mai multe detalii, faceti click pe numele geamului respectiv):


Geam clar

Geamul clar se obtine din sticla clar transparenta, fabricata la cele mai inalte standarde de calitate, prin procedeul float - "plutirea" foii de sticla deasupra unei bai de cositor in fuziune. Folosind acest procedeu, sticla obtinuta are suprafetele perfect plane. Este disponibil intr-o gama larga de grosimi, putand fi

utilizat pentru geamurile exterioare si interioare ale cladirilor, pentru fatade structurale si chiar mobilier de interior. Acest tip de geam sta la baza celorlalte produse transformate: sticla reflexiva, oglinzi, vitraj izolant, sticla stratificata, ornament, opaca.

Geam termoizolator (exemplu: Low-E)

 Geamul termoizolator cuprinde tipurile de sticla cu joasa emisivitate de inalta performanta. Procedeul prin care sunt realizate consta in depunerea unui strat foarte fin si transparent de materiale de origine metalica pe suprafata unei sticle clare. Aceasta depunere se caracterizeaza printr-o emisivitate redusa, ea reflectand radiatiile infrarosii cu lungime de unda mare, caracteristice caldurii provenite din incalzire. Acest geam aduce in plus vitrajului izolant functia de Randament Sporit: in perioadele reci, reduce in mare masura pierderile termice

datorate efectului de radiatie prin geam. Un tip de geam termoizolator este Low-E.
 Produsele din geam termoizolator sunt destinate utilizarii in dublu vitraj, pentru constructii noi sau renovari, pentru locuinte, verande sau balcoane, ferestre si fatade de cladiri, birouri etc.

Geam stratificat

 Geamurile stratificate de securitate se compun din doua sau mai multe foi de sticla (clara, colorata in masa, ornament, reflectorizanta, cu joasa emisivitate) asamblate cu ajutorul unui sau mai multor filme de butilar de polivinil (PVB). Prin varierea numarului si/sau grosimii fiecarui component se obtin geamuri stratificate cu diferite niveluri de securitate.
 Utilizarile geamurilor stratificate sunt variate in functie de constructie. Pot fi folosite pentru protectie impotriva ranirii -

in cazul spargerii geamului, fragmentele raman lipite de filmul intercalar, protectie impotriva vandalismului, efractiei, exploziilor, a armelor de foc - geamurile stratificate montate intr-o tamplarie adecvata sunt elemente importante in securizarea multor obiective, micsoreaza consecintele unor explozii, rezista la impactul cu munitie de razboi sau de vanatoare. Alte utilizari pot fi protectia impotriva zgomotului si protectia impotriva razelor UV.

Geam reflectorizant

          Acesta este un tip de sticla cu depunere reflectorizanta de origine metalica, aplicata pe o sticla clara sau pe o sticla colorata in masa la fabricarea sticlei pe linia float. Prin acest proces de fabricatie se asigura mai multe proprietati, cum ar fi: o incorporare completa a stratului in suprafata sticlei, rezistenta si stabilitate in timp, control solar si aspect reflectorizant.


         Poate fi utilizat in majoritatea tipurilor de fatada: fereastra in fatada traditionala, perete-cortina traditional, perete cortina structural cu fata exterioara lipita, perete cortina cu prindere in puncte. Avantajele folosirii acestui tip de geam sunt limitarea patrunderii razelor soarelui, reprezentand o economie in folosirea aparatului de aer conditionat, performante arhitectonice marite si aspect estetic uniform al fatadelor.
          Aceasta gama de geamuri cuprinde 4 nuante:
• verde;
• bronz;
• gri;
• albastru.


Geam colorat in masa

Acest tip de sticla este colorata in masa, procedeul prin care este fabricat este acelasi procedeu prin care este fabricata si sticla clara. Sticla colorata in masa este destinata unor intrebuintari multiple in situatiile in care se urmareste aspectul estetic sau anumite performante privind controlul solar:

in decoratiuni, amenajari interioare sau la fatade si iluminatoare, folosindu-se in simplu sau dublu vitraj.
Aceasta gama cuprinde 4 nuante:
• verde;
• bronz;
• gri;
• albastru.


Geam opac

Geamul opac colorat in masa este fabricat printr-o tehnologie unica de turnare a masei sticloase si de laminare a ei pe o masa de turnare. Suprafata de sus a geamului este neteda si lucioasa, iar suprafata de jos este usor canelata (partea de sus a geamului se poate fabrica si cu suprafata ornamentata - 4 modele). Este rezistenta la actiunea acizilor si bazelor, este neabsorbant, neporos, rezistent la inghet, antigrafitti.
Culorile disponibile sunt: alb, gri, beige, marmura, negru, iar geamul translucid in culorile: verde inchis, albastru, lila.


Utilizarile geamului opac sunt diverse: se foloseste la fatade, invelitori pe suprafete mari, pe peretii pasajelor subterane si ai scarilor, la bai, la pereti despartitori, in interioarele luxoase. Geamul se poate cali, se poate curba, putand fi folosit pentru geamuri duble izolante, pentru panouri sandwich termoizolante.


Geam ornamental

Geamul ornamental este fabricat prin tehnologia de laminare continua intre doi cilindrii. Este un geam ornamentat pe una sau, eventual, pe ambele parti. Ambele tipuri pot fi fabricate in variantele de sticla clara, colorata in masa iar unele modele si in varianta de sticla incolora mata sau colorata mata.
Poate fi folosita la compartimentarea decorativa a spatiului prin geamuri cu transparenta atenuata, la vitralii sau la geamuri de ferestre si usi, pentru a mentine transparenta luminoasa optima si a ascunde privelisti nedorite. Geamul se poate curba, cali, stratifica si folosi pentru geamuri izolante duble.

Geam oglinda

Acest model de geam este o oglinda de inalta calitate fabricata fara cupru si fara plumb (continut de plumb < 0,5% in vopsea la livrare).
Oglinda este obtinuta prin depunerea pe sticla, a unei pelicule de argint acoperita cu unul sau mai multe straturi de vopsea de protectie. Procedeul este ecologic,sporind rezistenta produsului.
Prin capacitatea sa de a capta si reflecta lumina, datorat absentei cuprului - reducerea fenomenului de "nori", redeseneaza spatiul si pune in valoare volumele interioare cu destinatie de resedinta sau birouri.

Bagheta distantiera este formata din aluminiu electrosudat distantiere_geam_termopan.jpg
standard, indoibila sau flexibila si este utilizata pentru distantarea foilor de sticla ale geamului termopan. Puteti alege dimensiunea baghetei distantiere, fiind disponibile in intreaga gama de dimensiuni(mm): 5.55/ 7.56/ 8.56/ 9.56/ 10.56/ 11.56/ 13.56/ 14.56/ 15.56/ 17.56/ 18.56/ 19.56/ 21.56/ 23.56/ 26.56.   sita_moleculara_termopane.jpg

Sita moleculara este un agent deshidratant cu rol de absorbire a umezelii dintre foile de sticla ale geamului termopan, prin introducerea sa in spatiul gol din interiorul distantierelor din aluminiu. Cantitatea optima recomandata este de 70% din volumul distantierelor de aluminiu.


  Modelul dupa care este structurat tabelul de mai jos este:

 

   Geam termpoan Low E + Geam termopan clar

   4 - (6-16) - 4    

 

Prima caracteristica reprezinta dimensiunea (in mm) a primului geam, (6-16) reprezinta dimensiunea (in mm) a baghetei distantiere, avand posibilitatea sa alegeti orice dimensiune (dintre cele disponibile) care se incadreaza intre 6mm si 16mm, iar ultima caracteristica reprezinta dimensiunea celui de-al doilea geam.

 

Tip geam

Dimensiuni

Geam termopan clar + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4
6 - (6-14) - 4
6 - (6-12) - 6

Geam termopan Low E + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Geam termopan Low E 4 anotimpuri + Geam termopan clar

4 - (6-16) -4

Geam termopan colorat bronze/grey + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Geam termopan reflexiv clear + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Geam termopan reflexiv bronze/grey + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Geam termopan de siguranta * + Geam termopan clar

3.3.1 - (6-14) - 4
4.4.1 - (6-12) - 4
3.3.1LowE-(6-14)-4

Geam termopan ornament Crossfield + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Delta 2/Kriset/Screen/Flutes + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Sandy bronz/Orn/Maslin alb + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Geam termopan matelux (sablat chimic) + Geam termopan clar

4 - (6-16) - 4

Geam termopan Low E + Geam termopan duplex **

4 - (6-14) - 3.1.3

Geam termopan Low E + Geam termopan reflexiv clear

4 - (6-16) - 4

Geam termopan Low E + Geam termopan reflexiv bronze/grey

4 - (6-16) - 4

Geam termopan Low E + Geam termopan colorat bronze/grey

4 - (6-16) - 4

Geam termopan Low E + Geam termopan mat

4 - (6-16) - 4

Geam termopan Low E + Geam termopan clar

4 - (6-14) - 6

Geam termopan Low E + Geam termopan clar

6 - (6-14) - 4

Geam termopan oglinda + Geam termopan mat

4 - (6-16) - 4

Geam termopan oglinda + Geam termopan oglinda

4 - (6-16) - 4

Geam termopan Low E + Geam termopan Kriset/Screen/Delta 2

4 - (6-16) - 4

Geam termopan triplu:

clar + clar + Low E 4 anotimpuri

Low E 4 anotimpuri + clar + Low E

clar + clar + clar

clar + clar + Low E

clar + Low E + Low E


4 - 4 - 4

4 - 4 - 4

4 - 4 - 4

4 - 4 - 4

4 - 4 - 4

*) Geamurile de siguranta se compun din doua sau mai multe foi de sticla (clara, colorata in masa, ornament, relectorizanta, cu joasa emisivitate) asamblate cu ajutorul unui sau mai multor filme de butilar de polivinil (PVB).
**) Geamul duplex se fabrica prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla "float" clara, colorata, reflectorizanta sau de sticla ornamentala (modelul Crepi) cu unul sau cu mai multe straturi de folie polivinilbutiral (PVB)


Aer Conditionat